АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Імовірно, Європа відійшла від основоположних принципів – єдності та солідарності, але я впевнений, що це зміниться»

Понеділок, 25 травня 2020, 09:22
Блаженніший Святослав, розповідаючи про візит до Німеччини, який не відбувся, поділився думками про мир в Україні та Європі в англомовному інтерв’ю. Предстоятель висловив також власне бачення того стану, в якому сьогодні перебуває Європа, і запропонував декілька кроків для вирішення актуальних проблем.
Foto: @ Episkopat News Foto: @ Episkopat News

«Нам потрібно посилити солідарність і глобальну співпрацю, щоб виграти битву проти вірусу, який не знає кордонів, а також проти всіх військових конфліктів і війн на Європейському континенті, – ствердив Отець і Глава УГКЦ. – Це неможливо, якщо особисті інтереси країн-членів будуть домінувати над загальним благом».

Блаженніший вважає, що не вдасться посилити солідарність і глобальну єдність, якщо міжнародний порядок, встановлений після Другої світової війни, не буде дотриманий. «Ви не можете мовчати, якщо хтось змінить карту світу в околицях, адже завтра це може трапитися з вами. Агресор повинен бути зупинений колективною позицією дій», – зазначив Предстоятель.

На переконання Глави УГКЦ, нинішня криза, пов’язана із COVID-19, показала, що Європа відступила від основоположних принципів – єдності та солідарності, однак ще не пізно це виправити. «Я впевнений, що це зміниться», – висловив сподівання духовний лідер українців.

В інтерв’ю Блаженніший вкотре наголосив на потребі допомогти вберегти державність України у боротьбі з агресором на Донбасі, адже «Українська державність – гарантія миру в Європі», і українські військові «ціною власного життя захищають мир в Україні та Європі».

На завершення, Глава УГКЦ пригадав про європейський вибір українців, засвідчений під час Революції гідності: «Україна зробила вибір на майбутнє Європи під час Майдану, і цей вибір був підтверджений не лише політичними заявами та офіційними документами, а й пролитою кров'ю людей на Майдані».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next