АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ висловив співчуття чотирьом Патріархам Східних Католицьких Церков у Лівані

П'ятниця, 07 серпня 2020, 21:00
У цей час великого спустошення ми хочемо запевнити вас, що Господь поруч. Наш Господь завжди близький до людського болю та страждання. Він взяв на Себе найбільшу людську трагедію – смерть, аби дарувати нам життя вічне. І тепер Він подає надію серед лиха й відчаю в Лівані.

Про це мовиться у листі Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, до Патріархів Східних Католицьких Церков у Лівані: Бешара Бутроса Раї, Патріарха Маронітської Католицької Церкви, Юссефа І Абсі, Патріарха Мелхітської Греко-Католицької Церкви, Крікора Бедроса ХХ Ґаброяна, Патріарха Вірменської Католицької Церкви, й Ігнатія Йосифа ІІІ Юнана, Патріарха Сирійської Католицької Церкви. Листа написано французькою мовою.

«У ці дні скорботи та розпачу ми висловлюємо нашу духовну солідарність із вами, усіма вашими вірними і всім ліванським народом, а також наше глибоке й щире співчуття родинам загиблих», – сказано в листі.

Блаженніший Святослав наголосив, що Українська Греко-Католицька Церква єднається зі своїми ліванськими Церквами-сестрами і молиться за жертв цієї трагедії.

«Ми хочемо огорнути вашу Церкву та вашу країну нашою братерською любов’ю і запевнити у духовній підтримці в ці часи великої втрати, болю та непевності. Ця жахлива трагедія шокувала весь світ, і ми молимося, щоби весь світ об’єднався, надаючи свою підтримку ліванському народові, який так багато вистраждав протягом історії і вже потерпів від глобальної пандемії, економічної кризи та політичних непорозумінь. Ваше місто сильно постраждало, подібно до чоловіка, якого залишили помирати на дорозі до Єрихону. Сьогодні весь світ покликаний стати добрим самарянином, який спонукуваний співчуттям, вилікує ваші рани», – наголосив Глава Церкви.

«Дорогі брати і сестри, ми поруч із вами. Ми просимо Господа, щоби Він полегшив ваші страждання, аби Він прийняв у свої обійми невинні жертви і Його нескінченна любов подала зцілення розбитим серцям! Нехай наш Господь, який Своєю смертю та святим воскресінням смерть подолав, прийме душі померлих і дарує їм вічний упокій у Своєму Царстві. Нехай Господь дарує Свій зцілюючий мир серцям усіх тих, хто втратив близьких у цій трагедії. Огортаємо вас своєю молитвою та солідарністю у вічній надії на воскресіння», – додав Отець і Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next