АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ висловив співчуття французькому народові у зв’язку з терактом у редакції Charlie Hebdо

Вівторок, 13 січня 2015, 09:21
«Із великим болем я довідався про страшну новину щодо терористичних актів у Франції. Від імені всіх вірних і єпископів Української Греко-Католицької Церкви я хочу молитовно приєднатися до страждання засмучених горем родин і смутку всіх сестер і братів нашого любого французького народу», – написав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у листі-співчутті до Його Високопреосвященства монсеньора Жоржа Понт’є, Архиєпископа Марселя, Голови Єпископської конференції Франції.

Глава УГКЦ відзначив, що після Революції гідності Україна також переживає період тероризму, принесений в нашу мирну країну ідеологією вторгнення і панування іншої країни, яка не сприймає нашої свободи політичних і релігійних виборів. Будучи християнами, ми ніколи не зможемо погодитися ані на поодинокий тероризм, ані на тероризм якоїсь держави.

«Суворо засуджуючи цей жахливий акт, я хочу запевнити Вас, Ваше Високопреосвященство, у християнській солідарності й моральній підтримці з боку наших вірних у ці дуже важкі моменти, які переживають наші брати і сестри у Франції», – зазначається в листі-співчутті.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next