АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ висловив співчуття з приводу смерті старшого єпископа Української Євангельської Церкви Василя Райчинця

Понеділок, 06 липня 2020, 13:58
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав висловив співчуття з приводу переставлення в кращий світ старшого єпископа Української Євангельської Церкви Василя Федоровича Райчинця.

«Прийміть від мене щирі співчуття та запевнення в молитвах у наміренні новопреставленого. Пастор Василь залишає великий духовний скарб, приклад ревного проповідника та вірного сина України», – мовиться у листі співчуття на ім’я на Івана Русина, керуючого справами Української Євангельської Церкви.

Упродовж останнього півріччя він був черговим головуючим у Всеукраїнській раді Церков і релігійних організацій. «Проте протягом набагато довшого часу Рада Церков слугувала тим майданчиком, де під час наших зустрічей ми могли спілкуватися із старшим єпископом УЄЦ у взаємній повазі та братній любові, дбаючи про наше сьогодення і майбуття та вирішуючи злободенні питання. Сьогодні ВРЦіРО отримала ще одного покровителя, який, стоячи перед Господнім престолом, вимолюватиме потрібні ласки для нашої плідної праці», – написав Предстоятель.

За словами Блаженнішого, пастор Василь був людиною, покликаною Богом. Безмежна любов до воскреслого Христа та Його місії спасіння світу стала для нього джерелом віри і твердої позиції, коли доводилося боронити права віруючих людей.

Також Глава Церкви шле свої співчуття родині померлого Василя. Молимося разом із вами за дар доброго та люблячого батька і гідного прикладу сім’янина.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next