АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ висловив співчуття з приводу смерті Великого магістра Мальтійського ордену

Понеділок, 04 травня 2020, 16:38
29 квітня у Римі відійшов у вічність Його Величність еміненція Принц і Великий магістр Мальтійського ордену брат Джакомо Далла Торре Дел Темп’йо Ді Сангвіменто. Глава УГКЦ надіслав місцеблюстителю брату Раю Гонкало листа-співчуття та запевнив у молитвах за вічний упокій душі усопшого.

«Брат Джакомо дав християнському світу прекрасне свідчення віри, воплоченої у служінні найбільш потребуючим, роздаючи їжу безхатченкам на залізничних станціях Рима. Пригадую його обличчя, сповнене глибокої радості, коли він присвячував свій час служінню молодим людям з інвалідністю під час літніх міжнародних таборів, які щорічно організовує Мальтійський орден», - таким пригадав усопшого Великого магістра Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

Додамо, що Мальтійський орден (Орден госпітальєрів) виник 1099 року із спільноти братів госпіталю Святого Івана в Єрусалимі, які опікувалися паломниками, бідними і хворими. Будинок на Мальтійській площі в Римі є офіційною резиденцією Мальтійського ордену. Завданням та місією ордену є служіння на славу Божу, Святого Престолу та благо ближнього. Між Україною і суверенним Мальтійським орденом установлено дипломатичні стосунки.

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next