АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ висловив співчуття з приводу смерті владики Яна Нємця

Середа, 28 жовтня 2020, 19:02
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав висловив співчуття з приводу відходу у вічність єпископа-помічника Кам’янець-Подільської дієцезії владики Яна Нємця.

«Із великим сумом сприйняв я звістку про те, – написав у листі Предстоятель на ім’я Леона Дубравського, єпископа Кам’янець-Подільської дієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні, – що після тяжкої хвороби по вічну нагороду перейшов до нашого Господа владика Ян Нємець.

Сьогодні дієцезія втратила вірного наслідника апостолів, ревного священнослужителя та благовісника спасительної місії Ісуса Христа. Особисто та від імені Синоду Єпископів нашої Церкві висловлюю Вам щирі співчуття і запевнення в молитвах у наміренні новопреставленого».

Глава Церкви відзначив, що владика Ян, пройшовши через пекло випробувань хворобою, склав свідчення віри, залишивши вірним своєї Церкви та всім католикам приклад великої любові до Бога та вірності Марії, великої заступниці та покровительки тих, хто страждає.

Він пригадав останні слова покійного владики: «Сила молитви. Під Твою милість. Благословляю»,  які він написав своєму брату в єпископстві, перегукуються з Христовими словами, промовленими на голгофському хресті. «Це слова не розчарування чи зневіри, а великого послуху Небесному Отцеві задля спасіння людини. Щиро віримо, сьогодні владика Ян уже перебуває перед небесним престолом», – додав Предстоятель.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next