АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ висловив співчуття з приводу відходу до вічності Патріарха Вірменської Католицької Церкви

Четвер, 27 травня 2021, 12:43
25 травня на 87-му році життя відійшов до вічності Блаженніший Ґріґор Бедрос XX, Килікійський Патріарх Вірменської Католицької Церкви. У листі співчуття Блаженніший Святослав охарактеризував покійного патріарха як доброго пастиря, котрий став «голосом свого народу».

«Ми запам’ятаємо Блаженнішого Ґріґора Бедроса XX як доброго пастиря, котрий не зважаючи на важку недугу, повністю присвятив себе служінню Вірменській Католицькій Церкві. Разом із своїм народом йому довелося долати різні труднощі та виклики, даючи світові прекрасне свідчення віри у воскреслого Господа. Світлої пам’яті Блаженніший Ґріґор став справжнім голосом свого народу, розповідаючи світові про його страждання», - йдеться в листі Глави УГКЦ.

Блаженніший Святослав запевнив духовенство та вірних Вірменської Католицької Церкву в його молитвах за душу новопреставленого Патріарха, «щоб Господь прийняв його до свого небесного дому та удостоїв участі у бенкеті вічної радості».

Ґріґор Ґаброян народився 14 листопада 1934 р. в Алеппо, Сирія. Навчався у патріаршій семінарії в Бзоммарі, Лівані та в Римі, перебуваючи в Папській Вірменській Колегії й навчаючись. Виконував служіння префекта студентів, а згодом і ректора семінарії в Бзоммарі. У 1976 р. був призначений апостольським екзархом для вірних вірменського обряду в Франції, а після піднесення екзархату 1986 року до рівня єпархії став її першим правлячим єпископом. Після смерті Блаженнішого Нерсеса Бедроса ХІХ, Синод Вірменської Католицької Церкви 25 липня 2015 р. Обрав його новим Килікійським Патріархом.

Блаженніший Ґріґор доклав чимало зусиль до визнання геноциду вірменів, був промотором та співорганізатором візиту Папи Франциска до Вірменії у 2016 р.  Вірменська Католицька Церква є Церквою свого права, народжена у 1742 р. з Вірменської національної Церкви та отримала визнання від папи Бенедикта XIV. Вірні Вірменської Католицької Церкви присутні в Лівані, Ірані, Іраку, Єгипті, Сирії, Туреччині, Ізраїлі, Палестині та в інших країнах діаспорного поселення вірмен. Патріарша резиденція розміщена в Бейруті.

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next