АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ висловив співчуття з приводу смерті Жана Ваньє

Середа, 08 травня 2019, 15:32
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав висловив співчуття членам спільнот «Лярш Ковчег» та « Віра і світло» в Україні з приводу відходу у вічність Жана Ваньє.

Спільноти «Лярш-Ковчег» і рух спільнот «Віра і світло» мають спільне коріння, бо їх засновником був Жан Ваньє.

Як мовиться у листі-співчутті, ці спільноти засновувалися для того, щоб допомогти людям із розумовою неповносправністю віднайти в собі неповторну цінність, красу та дари, дані Богом, і допомогти відкрити це всім нам. Через присутність осіб з особливими потребами ми маємо нагоду зустріти самого Ісуса в Його добровільній слабкості та вбогості.

«Жан Ваньє здійснив свою пророчу місію, відкриваючи для нас таїнство осіб з особливими потребами. Він показав нам приклад справжнього безкорисливого євангельського служіння ближньому, ставши проповідником Євангелія не лише словами, а й власним життям. Цей чоловік відтворював доброту самого Бога, який у своєму милосерді перебуває з потребуючими і нужденними, перетворюючи їхні рани на джерело Своєї благодаті та благословення», – сказано у тексті Предстоятеля Церкви.

У спільнотах «Лярш» та «Віра і світло» їх засновник Жан Ваньє пропонує екуменічний, вселенський і навіть есхатологічний досвід. Це досвід, що життя відроджується зі смерті, це обіцянка, що моя слабкість може принести плоди для мене і для інших. Мова йде про пасхальну таємницю смерті та воскресіння Христа, причасником якої Жан Ваньє повною мірою став сьогодні.

«Нехай Господь Бог прийме його у свої обійми і сторицею винагородить за його любов до тих, кого сьогодні світ відкидає», – побажав Блаженніший Святослав.

 

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next