АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ вручив папську нагороду італійському священику

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 17:09
Сьогодні в Українській папській колегії святого Йосафата в Римі Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, вручив папську нагороду “Croce pro Ecclesia et Pontifice” італійському священику Енріке Антоніо. Найвищу нагороду в Католицькій Церкві за заслуги «перед Понтифіком та Церквою» о. Енріке отримав за багаторічну волонтерську допомогу дітям ‒ жертвам чорнобильської катастрофи.

У 1992 році о. Енріке заснував волонтерську асоціацію «Діти, побачені з місяця». Головною місією цієї асоціації є допомога дітям чорнобильської зони, їх забезпечення необхідним лікуванням та соціальна допомога дітям-сиротам. Понад 3 000 дітей завдяки цій організації мали змогу приїхати в Італію для покращення свого здоров’я та провести літні канікули в екологічно чистих зонах регіону К’єті (Італія).

Папську відзнаку за довголітнє служіння українським дітям о. Енріке отримав на прохання Блаженнішого Святослава до Папи Франциска. Ініціювала вручення нагороди Тетяна Іжевська, Посол України при Апостольській Столиці. Відзнаку було вручено після Божественної Літургії в каплиці Колегії святого Йосафата.

У своєму зверненні до о. Енріке Предстоятель УГКЦ подякував йому за «приклад справжнього милосердя та любов до українських дітей». «З моїх рук ви сьогодні отримуєте найвищу нагороду в Католицькій Церкві як малий знак великої вдячності за ваше багаторічне милосердне служіння», ‒ наголосив Блаженніший Святослав.

 

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next