АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ вважає, що будь-який нинішній український меценат має ще доростати до великого мецената, яким був митрополит Шептицький

Вівторок, 18 листопада 2014, 14:46
Вважаю, що всім, хто себе сьогодні іменує меценатом, ще потрібно дорости в чесності і доброчинності своїх акцій до способу і ревності великого доброчинця, яким був митрополит Андрей Шептицький.

Про це сказав Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, говорячи про цьогорічне вручення медалі митрополита Андрея Шептицького українському бізнесменові Віктору Пінчуку.

Предстоятель УГКЦ зазначив, що наша Церква ніколи не співпрацювала з Віктором Пінчуком у благодійних проектах, але, мабуть, «співпрацювала з ним єврейська громада, якщо його і відзначила такою нагородою». Зазначимо, що саме єврейська громада визначає лауреатів цієї нагороди.

«Оскільки митрополит Андрей є обличчям Української Греко-Католицької Церкви ХХ століття та щоб не відокремлювати його діяльності задля порятунку євреїв під час Другої світової війни від його церковного і душпастирського служіння, я вирішив бути присутнім на цій церемонії», − пояснив Блаженніший Святослав.

Як відомо, 18 листопада в Києві відбудеться церемонія вручення медалі митрополита Андрея Шептицького українському бізнесменові Вікторові Пінчуку. У заході візьмуть участь французький філософ і письменник Бернар-Анрі Леві, колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський та американський історик Тімоті Снайдер.

Співголовами церемонії виступатимуть Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, та Яків Дов Блайх, Головний рабин Києва та України.

Медаль митрополита Андрея Шептицького щорічно присуджується Єврейською конфедерацією України та канадською благодійною організацією «Українсько-єврейська зустріч» особистостям з України, Ізраїлю або їх діаспор, які зробили значний внесок у розвиток українсько-єврейського порозуміння і співпраці між двома народами.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next