АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ вважає «цьогорічну дорогу до Різдва українців дорогою до поранених і вигнаних»

Субота, 20 грудня 2014, 07:05
Наша цьогорічна дорога до Різдва була дорогою до пораненого і вигнаного. Адже наша Церква стала польовим шпиталем, розгорнутим, щоб дати прихисток гнаним і загоїти рани постраждалих. Навіть після Майдану Церква не позбулася функцій шпиталю, оскільки це її покликання.

Пише у Різдвяному посланні Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

Блаженніший Святослав у посланні зазначає, що останній рік виявився в Україні дивовижним, бо  в ньому «все було великим: надія і відчай, впевненість і розчарування, здобутки і втрати». Автор підкреслює, що ми всі сьогодні в зоні ризику, у зоні АТО: «…Кожен з нас має своє місце духовного чування, свій «блокпост», що на ньому повинен здійснити власну християнську і громадянську місію. І навіть якщо хтось утомився і хоче уникнути вибору, то все одно його робить. Тільки в такому разі своєю пасивністю він грає на руку злу».

Глава Церкви вважає,що держава повинна мудро вирішити проблему допомоги своїм стражденним громадянам. «А справа кожного християнина – бути близько, бути поруч із тими, хто в біді. Саме це християнське єднання з потребуючими, яке звемо солідарністю, і робить нас сильними», - пише він.  

«Наше найбільше завдання на 2015 рік – вийти на шлях цивілізованого розвитку й гідного життя. Для цього ми всі мусимо зодягнутися в іншу – Божу – людину, тобто зректися негідних компромісів з лукавим. Маємо перед собою ще одне завдання… молитися. Майдан переміг тому, що ревно і щиро молився», - вважає Блаженніший Святослав.

Наприкінці послання Верховний Архиєпископ УГКЦ зичить вірним в Україні і на поселеннях  «веселих свят Різдва Христового, смачної куті та дзвінкої коляди».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next