АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ взяв участь у похороні кардинала Акіле Сільвестріні

Субота, 31 серпня 2019, 10:03
30 серпня в соборі Святого Петра у Ватикані відбулася Меса за упокій кардинала Акіле Сільвестріні, вислуженого префекта Конгрегації Східних Церков. У Богослужінні взяв участь Блаженніший Святослав, Глава й Отець УГКЦ.

Месу очолив кардинал Джованні Баттіста Ре, віцедекан Колегії кардиналів, обряд останнього прощання здійснив Святіший Отець Франциск. У проповіді кардинал Ре пригадав великий дипломатичний досвід усопшого, зокрема в налагодженні дипломатичних відносин між Апостольським престолом і Радянським Союзом. «Людина діалогу й ефективного служіння Церкві,   Святішому Отцеві та Римській курії. Його служіння – великий внесок у побудову миру, прав людини й інших важливих питань людства на міжнародному рівні». «Дипломатична кар’єра, – зазначив проповідник, – не завадила кардиналу Сільвестріні бути яскравим душпастирем, особливо виявивши себе у служінні молоді».

 «Із вдячністю згадую його працю в Апостольській столиці протягом багатьох десятиліть на служінні аж сімом Папам: спочатку в Державному секретаріаті, а згодом префектом Найвищого трибуналу Апостольської сигнатури та, врешті, префектом Конгрегації східних Церков», – написав Святіший Отець Франциск у листі співчуття родині усопшого.

Разом із Блаженнішим Святославом від УГКЦ участь у богослужінні взяли владики: Володимир Ковбич, митрополит Куритибський (Бразилія); Борис Ґудзяк, митрополит Філадельфійський (США); Богдан Дзюрах, Секретар Синоду УГКЦ; Кен Новаківський, єпарх Нью-Вестмінстерський (Канада); Браян Байда, єпарх  Саскатунський (Канада).

Секретаріат Глави УГКЦ у Римі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next