АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ узяв участь у святкуваннях 22-ї річниці Незалежності України

Субота, 24 серпня 2013, 13:24
Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, та владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, були на державних святкуваннях 22-ї річниці Незалежності України за участю Президента України на Володимирській гірці в Києві.

Пригадуємо, що напередодні Дня Незалежності Блаженніший Святослав у коментарі для Департаменту інформації відзначив, що «ми, християни-українці, повинні замислитися над особистою відповідальністю за долю своєї незалежної держави. І ніхто з нас не має права перекласти на когось іншого відповідальність за долю України. Якщо ми справді разом діяльно любитимемо свою Батьківщину й щодня для неї працюватимемо й житимемо, тоді щодня утверджуватимемо її незалежність і сприятимемо тому, щоб вона посіла гідне місце в сім’ї європейських народів».

Крім того, Предстоятель УГКЦ наголосив: «Нині люди зі споживацьким способом мислення кажуть: що мені дала Україна? Але християни повинні себе запитати: а що я дав Україні? Що я зробив для того, аби моя Україна стала кращою, сильнішою, могутнішою».

З нагоди Дня Незалежності в усіх храмах УГКЦ служитимуть подячні Літургії і Молебні.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next