АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ узяв участь в акції «Перша хвилина миру»

Вівторок, 09 травня 2017, 04:56
Увечері 8 травня 2017 року на території Національного музею історії України у Другій світовій війні відбулася акція «Перша хвилина миру» за участю Президента України Петра Порошенка. У цій акції взяв участь Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

8 травня 1945 року, після шести років війни, був встановлений мир у Європі. У 2015 році Україна офіційно приєдналася до європейських країн у відзначенні Дня пам’яті та примирення саме 8 травня.

Під час акції Петро Порошенко виголосив урочисту промову та оголосив першу символічну хвилину миру. Серед присутніх гостей були представники Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій, учасники Другої світової війни та учасники АТО на Сході України.

«Сьогодні ми відчуваємо, що не всі рани війни загоєні: минулий конфлікт став фантомним болем… Перемога над злом, до якої причетна ціла світова спільнота, експлуатується для побудови неорадянського міфу, котрий породжує нову війну, а український народ стає її новою жертвою», − зазначив у своєму Зверненні «Любов понад усе!» Блаженніший Святослав.

На його переконання, важливим у ці дні є разом із усіма народами світу молитовно поминати мільйони невинних жертв гітлерівських і сталінських злочинів проти людства. «Наслідуймо тих, хто зумів благодаттю Святого Духа та силою любові до своєї Батьківщини і свого народу протистояти нацистській та комуністичній ідеологіям. Саме вони є справжніми переможцями, – переможцями над насиллям і ненавистю, гріхом і смертю. Нехай їхній приклад навчить нас сьогодні любити Бога і ближнього та веде до перемоги», − закликав Предстоятель УГКЦ.

Фото: www.president.gov.ua

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next