АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ узяв участь у святковій академії з нагоди акредитації Богословського факультету УКУ

Середа, 09 грудня 2015, 14:10
8 грудня в Українському католицькому університеті відбулися урочистості з нагоди акредитації Римським Апостольським престолом Богословського факультету. З цієї нагоди Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав узяв участь у святковій академії, під час якої він привітав викладачів та студентів факультету і запевнив, що тепер «тішиться вся Церква в Україні та на поселеннях».

Великий канцлер УКУ розповів про паломницький візит єпископату Церкви до Апостольської столиці в лютому 2015 року, який передував отриманню Ватиканської акредитації: «Ми вперше Синодом Єпископів УГКЦ прийшли до Конгрегації католицької освіти і всі як один сказали, що УКУ потрібний нам і що ми прагнемо, аби Апостольська столиця визнала гідність і глибину, вірність і чистоту богословської освіти в цьому університеті». «Повірте мені, без такого загальноцерковного свідчення християнської ідентичності цього університету на цю акредитацію потрібно було б чекати ще не один рік»,- додав він.

Предстоятель Церкви подякував усім владикам УГКЦ «за батьківську підтримку цієї богословської школи». Та, за його словами, отримання Ватиканської акредитації – це тільки перший крок: «Акредитація – кредит довір’я Святішого Отця до якості богословської науки в УКУ. Але до цієї довіри потрібно щоразу доростати». На його переконання, рівень та глибина викладання богослов’я також залежить від того, ким є викладачі  факультету. З цього випливає, що потрібно й дбати про богословські кадри факультету.

«Переконаний,  що цей кредит довіри ви віддасте з відсотками. А повага всієї нашої Церкви до якості нашої богословської освіти стане загальновизнаною», - розповів про завдання та очікування Блаженніший Святослав. Наприкінці Глава УГКЦ освятив пам’ятну дошку з цієї нагоди.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next