АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ закликав молитися, щоб «віра і жертва Небесної сотні стала нашою кріпостю»

Неділя, 30 березня 2014, 20:53
«Тільки той, хто з’єднаний із Богом, здатний віддати своє життя за вищі цінності, за Україну, за свій народ, за свою Батьківщину, за краще майбутнє своїх дітей», – сказав Блаженніший Святослав, а перед тим зазначив, що герої, які загинули на Майдані, є свідками вищих цінностей, «а найвищою вартістю є Бог, – Бог, який є Любов».

Такі слова промовив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) у Патріаршому соборі Воскресіння Христового на завершення Панахиди за невинно вбитими героями Небесної сотні.

«Сьогодні ми поминаємо мучеників Небесної сотні на 40-й день після їх невинної смерті. Ще, можливо, 40 днів тому, вони стояли тут між нами у цьому храмі, молилися за свою землю, за свій народ. Але в певний момент вони стали здатними віддати своє життя в ім’я любові до своєї Батьківщини. Вони всім нам показали, що, крім правого і лівого, ще є щось високе, вище», – сказав Предстоятель УГКЦ до вірних, згадуючи полеглих за краще майбутнє.

Блаженніший Святослав пояснив, що, поминаючи сьогодні Небесну сотню, ми просимо в Господа Бога, аби дав їм вічне життя у своєму домі. Також просимо, щоб жертва їхньої крові стала благословенням для нашого народу і нашої держави.

«Просімо, щоб віра і жертва цих людей стала нашою кріпостю, а Господь Бог благословив нашу землю миром, якого ми так усі зараз потребуємо, - миру в нашій державі, миру з нашими сусідами, миру, джерелом якого є Господь Бог, наш Спаситель», – закликав Глава Церкви.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next