АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ відвідав Дарницьку районну в місті Києві державну адміністрацію

Середа, 01 липня 2020, 10:09
30 червня 2020 року Отець і Глава УГКЦ з офіційним візитом відвідав Дарницьку районну в місті Києві державну адміністрацію.

Під час зустрічі з керівництвом району говорили про ідею створення скверу на честь видатних українців і меморіалу на пам'ять про спочилого предстоятеля УГКЦ Любомира Гузара.

Зокрема Глава УГКЦ провів зустріч із керівництвом Дарницького району на чолі з головою Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Лагутою Ярославом Миколайовичем. У зустрічі взяли участь: владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, Калашник Микола Володимирович, перший заступник голови Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації, Мельничук Наталія Юріївна, начальник відділу культури, Коляда Наталія Валентинівна, начальник відділу з питань внутрішньої політики, о. Андрій Боднарук, адміністратор місцевої парафії Святих мучеників Бориса та Гліба УГКЦ, та Олег Михайлович Стус, юридичний консультант Київської архиєпархії УГКЦ.

На початку зустрічі голова Дарницького району привітав Предстоятеля УГКЦ із 26-ю річницею священничих свячень і від імені громади подарував картину 17-річної дарничанки «Люба моя Україна». При цьому він подякував Блаженнішому Святославу за сумлінне служіння Богові та Україні. Відтак Глава УГКЦ висловив слова вдячності за спільний внесок району та УГКЦ у духовний розвиток нашого народу, за підтримку місцевої громади УГКЦ та за приклад пошани до національних здобутків. Відтак сторони обмінялися сувенірними подарунками та обговорили низку важливих питань.

Серед усього мова йшла про співпрацю Церкви та держави в духовному та культурному напрямках Дарницького району. Учасники говорили про впровадження гуманітарних і соціальних ініціатив, а також про ідею облаштування скверу на вулиці Анни Ахматової зі створенням Алеї моральних авторитетів українців.

Блаженніший Святослав звернув увагу на те, що місцева парафія УГКЦ вже довший час веде в Дарницькому районі своє молитовне життя. Завдяки налагодженій співпраці Церкви та районної адміністрації було успішно проведено багато заходів, спрямованих на всебічний розвиток дарничан. Однак для ще більшої користі сьогодні перед нашою Церквою стоїть питання щодо виділення місця для розташування власного парафіяльного храму. Адже досі наші парафіни моляться в частково пристосованому приміщенні місцевої бібліотеки.

Глава УГКЦ наголосив: «Ми не приходимо просити про земельну ділянку і храм, щоб пізніше творити нашу громаду. Адже наша громада тут є вже багато років. Це громада греко-католиків-дарничан. Ми просимо, щоб ця парафія мала належне місце для здійснення свого служіння в Дарницькому районі», - наголосив Глава УГКЦ.

Він додав, що для вирішення цього питання Церква йде дорогою закону та правди. «Дорога, якою ми хочемо йти до цієї мети, не така, яку сьогодні часто застосовують у вирішенні майнових питань. Адже знаємо про ситуації, в яких спершу щось будують, а тоді узаконюють корупційною дорогою. Наша Церква обирає інший шлях. Ми хочемо бути законослухняними громадянами, які йдуть чесним та законним шляхом до своєї мети. Тому наша місцева громада клопочеться про отримання законним шляхом земельної ділянки, на якій спорудимо наш храм», - зазначив Блаженніший Святослав.

Голова адміністрації запевнив учасників зустрічі в підтримці та розумінні благих ініціатив парафії Святих Бориса і Гліба на Позняках. «Церква є нашим великим партнером і ми готові підтримати вашу громаду в Дарницькому районі та разом іти шляхом розвитку соціально корисних, гуманітарних ініціатив для наших жителів. Те, що ви робите, потрібно дарничанам», - зазначив Ярослав Лагута.

Відтак Блаженніший Святослав запевнив, що ця ініціатива спрямована на збагачення культурних і духовних цінностей дарничан. «Ми виступили за те, щоб у цьому сквері увічнити пам’ять великого українця – морального авторитета нації Блаженнішого Любомира Гузара. Така ідея забезпечить нашій молоді світле майбутнє. Адже цей сквер гарантуватиме нам, що у світі є безліч великих людей, у яких слід набиратися життєвого прикладу», - зазначив він.

Далі владика Йосиф зауважив, що довгі роки кардинал Любомир Гузар був і надалі залишається моральним авторитетом для багатьох українців, незалежно від конфесій чи віросповідання. Адже його слова завжди були і є дороговказом для тих, хто шукає правильний і праведний шлях. «Сквер, про який сьогодні говоримо, стане гідним та особливим місцем у Дарницькому районі для увіковічення пам’яті чисельних моральних авторитетів українців, які зробили свій внесок у культуру, духовність, та патріотизм нашого народу. Серед моральних авторитетів є безліч воїнів, громадських та релігійних діячів. Тому облаштування такого скверу буде виявом вдячності тим особам, які стояли та стоять на сторожі правди та гідності нашого народу.

На зустрічі також була голова Ради волонтерів при Дарницькій райдержадміністрації Раїса Шматко, яка вручила відзнаки ВТО "ОРДЕН" Блаженнішому Святославу та владиці Йосифу Міляну "ЗА СЛУЖІННЯ БОГУ І УКРАЇНІ".

Опісля Главу УГКЦ на подвір’ї адміністрації привітали місцеві парафіяни УГКЦ. Діти вручили Патріарху та владиці Йосифу квіти, а дорослі подякували за турботу та опіку над парафією.

Нагадаємо, що у Дарницькому районі Києва 27 лютого 2020 року презентували проєкт скверу з розміщенням меморіалу – каплиці УГКЦ на вшанування колишнього предстоятеля УГКЦ Любомира Гузара.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next