АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ відвідав парафію УГКЦ у Манстері (США)

Вівторок, 12 листопада 2018, 00:49
12 листопада 2018 року в рамках свого візиту до Чиказької єпархії УГКЦ Блаженніший Святослав відвідав парафію Святого Йосафата у Манстері. Його супроводжували владика Венедикт (Алексійчук), Правлячий єпископ Чиказької єпархії, о. Богдан Прах, ректор УКУ, о. Андрій Максимович, адміністратор Патріаршої курії, о. Олег Кривокульський, парох парафії Святих Володимира і Ольги в Чикаго, та о. Ігор Яців, керівник Департаменту інформації УГКЦ.

«Сьогодні маленька парафія Святого Йосафата в Манстері, Індіана, у день Cвятого Йосафата (за григоріанським календарем) і шістдесяту річницю від свого заснування на кілька годин перетворилася на справжню “столицю УГКЦ”. Нас відвідала така делегація, якої ця парафія ще ніколи не бачила», - поділився своїми враженнями на своїй сторінці у Фейсбук о. Юрій Саквук, настоятель місцевої парафії УГКЦ.

Він зазначив, що дещо спантеличені несподіванкою парафіяни мабуть не вловили історичність цього моменту, «але для нас це була попросту зустріч з нашими давніми друзями».

«Софійка називає Патріарха "мій Владика", адже вона народилася в день, коли його хіротонізували, тож він хрестив її, а в Северина зворот "мій Владика" стосується владики Венедикта, бо саме він хрестив нашого наймолодшого хлопчика. Приємно було згадати часи мого прес-секретарства з Блаженнішим Любомиром, коли я передав це служіння о. Ігорю Яціву, роки праці духівником в семінарії за ректорства о. Святослава Шевчука і останні п'ять років, коли я працював заступником о. Богдана Праха. Ми булі раді всіх їх вітати в нашому новому домі. Дякуємо їм за велику і щиру підтримку у цей час змін для нашої родини», - зазначив о. Юрій.

Фото владики Венедикта у Фейсбуку

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next