АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ відвідав російський монастир у Римі

П'ятниця, 27 червня 2014, 18:36
26 червня Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, відвідав Cвято-Успенський російський монастир у Римі. Разом із насельниками монастиря Предстоятель УГКЦ молився Божественну Літургію та звернувся із закликом «свідчити Христа в сучасному світі».

«У вас є унікальна можливість через монаше життя уподібнитися до Христа і явити Його сучасному світу», - наголосив Блаженніший Святослав у своїй проповіді і побажав, щоб «монаше життя було побудоване на постійному пошуку Божої волі». Наприкінці Літургії о. Олександр Сапунко, капелан Свято-Успенського монастиря, подякував Блаженнішому Святославу за його душпастирський візит і від усієї монастирської спільноти привітав його з ювілеєм 20-річчя священичого служіння.

Свято-Успенський жіночий монастир існує в Римі з 1957 року та був заснований Конгрегацією Східних Церков з благословення Папи Пія XII. Заснування монастиря було екуменічною ініціативою Апостольської Столиці. Монастирська обитель належить до Католицької Церкви, її духовне життя формується на засадах східної традиції, а літургійною мовою є церковнослов’янська. Нині в монастирі живуть монахині з України, Росії, Італії та Аргентини.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next