АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ відвідав Спільноту святого Егідія в Римі

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 13:55
11 жовтня Блаженніший Святослав узяв участь у молитві Спільноти святого Егідія у Римі, храмі Пресвятої Богородиці на Трастевере. У своєму біблійному розважанні Глава УГКЦ говорив про “витривалість у молитві” за мир в Україні та всьому світі.

Роздумуючи над євангельським уривком від Луки 11. 5-13, проповідник вказав на його два аспекти: “З одного боку, ми бачимо Бога, що завжди вислуховує молитви людини і готовий прийти їй на допомогу, а з іншого – запрошення для самої людини бути витривалою у молитві”.  Однак “дуже часто людина третього тисячоліття сприймає Бога як комп’ютерну клавішу: “клік” швидкої дії сучасних технологій, від якого очікуємо негайного ефекту. Але наш Бог не є комп’ютерною клавішою”, - наголосив Блаженніший Святослав. “Наша наполегливість у молитві є необхідною умовою нашого духовного зростання. Починаючи нашу молитву з прохання в Бога того, що нам потрібно, ми повинні духовно вирости до того, щоб завершити її словами: “Нехай буде воля Твоя”. Адже Бог хоче нам дати не те, що має, а те, ким Він є для нас, – самого себе”. 

Глава УГКЦ вказав на приклад українського народу, який “вже п'ять років щоденно молиться до Бога про мир в Україні. І хочу вам сказати, що ця молитва за припинення війни допомагає нашому народу духовно зростати”.

На завершення свого слова Предстоятель УГКЦ закликав Спільноту святого Егідія “бути витривалими” в молитві за мир в Україні.

Додамо, що Спільнота святого Егідія народилася 50 років тому як мирянська ініціатива католицького спрямування, однією з її основних завдань є праця для побудови миру в сучасному світі. Спільнота також активно розвивається в Україні.

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next