АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ відвідав Спільноту святого Егідія в Римі

Середа, 26 лютого 2020, 12:59
24 лютого Блаженніший Святослав очолив молитву святого Егідія в базиліці Святої Марії на Трастевере у Римі. Для духовних роздумів Глава УГКЦ запропонував учасникам молитви євангельську притчу про бідну вдову (Лк. 18, 2-8).

Коментуючи притчу з Євангелія від Луки про бідну вдову, яка своєю наполегливістю змогла добитися справедливості від нечесного судді, Блаженніший Святослав наголосив: «Україна щоденно стукає у двері могутніх цього світу, просячи справедливості. Війні, яка триває в нашій країні, досі не видно кінця; наш народ продовжує взивати про справедливість і мир. І саме в цій ситуації ми зрозуміли, що лише Господь є нашою надією на справедливість».

Після молитви Глава УГКЦ обговорив із провідниками спільноти ситуацію в Україні необхідні заходи для подолання гуманітарної кризи, яка виникла внаслідок війни на Сході.

Додамо, що Спільнота святого Егідія є міжнародною громадською організацією, яка займається активним соціальним служінням та сприянням побудови миру в різних конфліктних місцях світу. На сьогодні до цього руху приєдналося понад 60 тисяч людей на всіх континентах світу.

Спільнота святого Егідія є присутньою також у Києві, Львові та Івано-Франківську.

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next