АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Я дякую всім вам, що так пильно дотримуєтеся правил карантину»

Понеділок, 06 липня 2020, 12:11
Блаженніший Святослав подякував тим, хто дотримується правил карантину. У слові на завершення Божественної Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового цієї неділі, 5 липня, Предстоятель, зокрема, наголосив на важливості носіння масок, дезінфекції рук та зберіганні соціальної дистанції.

«Прагну щиро подякувати усім вам за спільну молитву, за те, що сьогодні ми все ж таки могли тішитися тим, що разом були і молилися», – сказав Глава Церкви, звертаючись до вірних.

Висловлюючи слова вдячності за дотримання правил карантину, Блаженніший Святослав підкреслив, що нині носіння маски є виявом поваги до іншої людини, до її життя і здоров’я. «Дуже дякую всім тим, які сьогодні в храмі вживаєте ці захисні маски. Дякую, що зберігаєте соціальну дистанцію, дезінфікуєте свої руки санітайзерами, що є при вході до храму», – наголосив архиєрей.

«Нехай Господь Бог дарує всім нам здоров’я в такий непростий час випробування нашої дисципліни, нашої християнської і народної свідомості», – побажав на завершення молитви Глава Церкви.

Завантажити «Богослужбові рекомендації на час вірусної епідемії»

Пригадуємо, що нещодавно Антикризовий центр УГКЦ опублікував «Богослужбові рекомендації на час вірусної епідемії», в яких йдеться, зокрема, про дотримання правил особистої гігієни, поведінку в храмі, спосіб уділення Святих Таїнств, звершення богослужінь, паломництв тощо. Рекомендації мають не обов’язковий, а дорадчий характер. Їх дотримання, як зазначають в Антикризовому центрі, свідчить про відповідальне ставлення християн до нових викликів.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next