АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ з віцепрем’єром України говорили про європейську ідентичність, Стамбульську конвенцію та гендер

П'ятниця, 07 лютого 2020, 13:06
6 лютого 2020 року в Києві відбулася зустріч Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, із Дмитром Кулебою, віцепрем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. Говорили про європейську ідентичність, Стамбульську конвенцію та гендерну ідеологію. Зустріч відбулася з ініціативи віцепрем'єр-міністра.

Передусім Блаженніший Святослав представив бачення УГКЦ моделі європейської інтеграції. Він наголосив, що Україна і українці уже є частиною європейського простору, адже зберігають свою європейську ідентичність і культуру. «Ми не йдемо до Європи, а повертаємося до європейської спільноти народів», ‒ зазначив Глава УГКЦ.

При цьому він згадав про візит делегації Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій до Брюсселя у 2013 році, під час якого вони представили високопосадовцям ЄС європейські прагнення українського народу.

Іншою темою розмови стала Стамбульська конвенція. Предстоятель УГКЦ розповів про заходи, які робить Церква у питанні протидії і запобігання домашньому насильству. Він зазначив, що цій темі було навіть присвячене його Різдвяне послання, яке читали в усіх храмах УГКЦ.

Блаженніший Святослав наголосив на потребі розвитку законодавства України щодо запобігання домашньому насильству. «Наше законодавство у цій ділянці має бути настільки досконалим, щоб не було дискусії про конвенцію», ‒ пояснив він.

Під час зустрічі учасники говорили також про гендерну ідеологію. Глава УГКЦ представив християнське бачення статевості людини. Він зазначив, що УГКЦ має чітко артикульовану позицію щодо цього питання і що вона відкрита до діалогу з усіма, кого цікавить ця тема. Як приклад, Блаженніший Святослав розповів про Послання Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви стосовно небезпеки гендерної ідеології. Його було видано у грудні 2016 року.

 

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next