АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ закликає приєднатися до молитви за недопущення збройного конфлікту в Сирії

Середа, 04 вересня 2013, 12:29
«Ми – сини і дочки Христа – не можемо бездіяльно спостерігати за трагедією в Сирії, а повинні об’єднатися в молитві й пості за Божий дар миру для цієї багатостраждальної землі, пам’ятаючи Христові слова: «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться».

З таким закликом звернувся Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав до вірних УГКЦ та всіх людей доброї волі.

Предстоятель звертає увагу, що вже протягом тривалого часу ми є свідками жорстокого конфлікту в різних країнах Близького Сходу. Він відзначає, що сирійська трагедія найбільшою мірою стосується християнських спільнот древніх Церков у цій країні. «Саме християни стають основними жертвами морального і фізичного насилля, викрадень, шантажу та нечуваних звірств. Як повстанці, так і урядові війська часто використовують старовинні християнські святині та поселення для військових атак, прикриваючись мешканцями як живим щитом», – мовиться у Зверненні Глави УГКЦ.

«З великою тривогою весь християнський світ сприйняв звістку про те, що готується військове втручання в Сирію з боку західних держав. Ця дія може спричинити знищення цілої низки християнських спільнот на цій землі. Жодний конфлікт, який стараються розв’язати силою, не приносить користі, а навпаки – стає лихом для мирного населення», – наголошує Предстоятель.

Він закликає всіх: єпископів, священиків, богопосвячених осіб і мирян Української Греко-Католицької Церкви в Україні та поза її межами - приєднатися до запрошення Святішого Отця Франциска в найближчу суботу, 7 вересня 2013 року, молитися та постити в наміренні миру в Сирії, на Близькому Сході та в усьому світі.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next