АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ закликав священиків створити в храмах кутки милосердя

Четвер, 05 лютого 2015, 18:33
Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав звернувся до священнослужителів із пропозицією створити в храмах кутки милосердного християнина, куди б вірні могли щонеділі, йдучи на Богослужіння, принести потребуючим те, чим можуть поділитися (харчі, одяг, кошти).

Про це йдеться у Зверненні Глави Церкви з нагоди Дня соціального служіння та благодійності в УГКЦ.

Блаженніший Святослав переконаний, що кутки милосердя християнина в храмах допоможуть нашим храмам стали центрами служіння і любові до ближнього.

Предстоятель просить застановитися вірних, що ми живемо в час воєнного лихоліття і розрухи. «Поруч із нами багато голодних, травмованих, людей, які страждають від холоду і хвороб. Щоб чинити добро і допомогти їм, не треба бути багатим. Кожен із нас, хто має перед собою шматок хліба, хай подумає, як нагодувати того, хто страждає від голоду. Кожен із нас, хто має теплу постіль, хай подбає про тих, хто страждає від холоду», – ідеться у Зверненні.

Глава Церкви вважає: якби щодня кожен із нас нагодував одного голодного і допоміг зігрітися тому, хто страждає від холоду, мільйони людей в Україні були б нагодовані й захищені. «Пам’ятаймо: усе те, що ми вчинимо для цих потребуючих братів і сестер наших, вчинимо самому Христові, який є в них і сьогодні страждає разом із ними», – каже Блаженніший Святослав.

Він переконаний, що парафіяльний рівень має слугувати фундаментом, на якому будується і діє служіння ближньому. «Якщо все наше церковне тіло не долучиться до цього харитативного руху, то ми – єпископи, священики, миряни – не вповні виконаємо свою християнську місію і колись на суді перед нашим Господом складемо звіт про те, чого ми не зробили для вбогих і потребуючих», – мовиться у Зверненні.

Глава УГКЦ закликав плекати в собі чесноту християнського милосердя. «Звертаюся до вас з проханням, – пише Блаженніший, – проявити особисту солідарність із тими, кого суспільство забуло і відкинуло, хто сьогодні найбільше потребує нашої дієвої підтримки й солідарності».

Нагадаємо, Синод Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства на 59-й сесії проголосив М'ясопусну неділю Днем соціального служіння, закликаючи в такий спосіб усіх вірних подбати про тих, хто потребує допомоги.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next