АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ закликав священиків бути присутніми у медійному просторі

Четвер, 07 травня 2015, 11:18
6 травня неподалік Парижа Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, зустрівся з українськими священиками Франції, Бельгії, Німеччини та низки інших європейських країн, які саме у ці дні мають духовні реколекції з владикою Василем (Тучапцем), Екзархом Харківським.

У своєму зверненні до священиків Предстоятель УГКЦ наголосив на необхідності присутності Церкви у медійному просторі, особливо у контексті подій сьогодення. Блаженніший Святослав зазначив, що така медійна активність дуже важлива для місійної діяльності Церкви. «Така присутність є також частиною священочого служіння», – наголосив Глава УГКЦ.

Порівнюючи загрози та виклики, які стоять перед душпастирями у зоні АТО та душпастирями у Європі, Глава нашої Церкви зазначив, що на відміну від європейського середовища, на лінії вогню немає атеїстів, і щодо духовних аспектів європейське суспільство перед священнослужителями ставить досить серйозні питання, можливо навіть більші, аніж перед тими, хто є на території проведення АТО.

Як ми повідомляли, 6 травня розпочався душпастирський візит Блаженнішого Святослава до Франції. Він триватиме до 11 травня.

 

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами ugcc.fr

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next