АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ закликав священиків не чекати на людей, а самим іти шукати їх

Вівторок, 31 березня 2015, 12:25
Не слід чекати, поки Божий люд прийде до нас. Ми повинні йти до людей, особливо в тяжкий час і коли є потреба. У нас Христос має бути присутній для своїх людей, хоч би де вони були, в радості й смутку. Через нас Христос-Пастир піклується стадом свого Отця, даючи йому все необхідне для здоров’я і спасіння.

Про це пише Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у Пастирському посланні до священослужителів УГКЦ на Великий і Страсний четвер.

«Ми не повинні вбачати в собі лише керівників, – звернувся Предстоятель до отців Церкви, – які організовують благодійну працю християнської спільноти; мусимо особисто брати участь у різних формах дияконії, бути готовими, як сказав Святіший Отець, просякнути «запахом своїх овець»».

Це завдання, вважає Блаженніший Святослав, «стає особливо важливим сьогодні, коли нашу землю шматує підступний агресор, а до численних родин і парафіяльних спільнот вдирається смуток, страх, тривога і нужда». «Сотні тисяч українців, позбавлених даху над головою, тисячі, що втратили своїх рідних внаслідок війни, а особливо діти, жінки та особи похилого віку, мільйони, які вимушено залишилися на тимчасово окупованих територіях, - усі вони сьогодні кричать до нашого сумління, благаючи допомоги, співчуття, підтримки і розради. Християнське серце не може залишатися байдужим до цього горя», – сказав Глава Церкви.

Предстоятель висловив вдячність парафіяльним спільнотам, які активно чинять діла милосердя для потребуючих. «Водночас усі ми розуміємо, що потреби перевищують те, що ми досі з Божою допомогою могли зробити. Тож закликаю вас, дорогі отці, підтримувати в собі та всіх наших вірних вогонь милосердної і діяльної любові до ближнього, щоб її силою ми могли гідно пережити цей час національного випробування», – закликав Блаженніший Святослав.

З особливими словами вдячності Глава УГКЦ звернувся до військових капеланів, які сьогодні надають духовну опіку українським воїнам, що мужньо боронять нашу Батьківщину. А також тим, хто здійснює координацію волонтерського руху, допомагає пораненим, мобілізованим та їхнім родинам, дбає про переселенців та всіх постраждалих від війни.

Окремо Глава Церкви закликав священиків «до вірності у служінні Божественної Літургії та інших богослужінь Церкви, як рівно ж до молитви Часослова». «Через ці богослужіння ми не лише освячуємося самі, а й даємо неповторну нагоду нашим вірним щоденно черпати з божественних джерел життєдайну воду благодаті на спасіння. Навпаки, занедбуючи цей обов’язок, ми провиняємося перед Богом і перед людом Божим і колись складатимемо важкий іспит перед Господом за нашу недбалість», – зазначив він

«У світі, повному протистояння та поділів, ми, душпастирі, маємо бути особливими знаками єдності – у тому, як поводимося між собою, як живемо в наших родинах і громадах, як з любов’ю ставимося і до тих, що нас ненавидять», – наголосив Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next