АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ закликав священиків забезпечити в кожній громаді пояснення Катехизму «Христос – наша Пасха»

П'ятниця, 25 вересня 2015, 10:48
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав нагадав душпастирям, що у своїй парафії саме вони є першими катехитами, учителями праведного життя. Із цього випливає їхній обов’язок організувати та забезпечити весь катехитичний процес, який охоплював би всіх парафіян.

На цьому наголошується у Зверненні Блаженнішого Святослава до вірних УГКЦ на День катехита з нагоди Року митрополита Андрея Шептицького.

Предстоятель Церкви, говорячи про важливість місії катехита, наводить слова праведного митрополита Андрея, який казав, що найважливіше в катехизації – виховання до молитви. За словами Блаженнішого Святослава, у цьому ключі Митрополит  говорив про катехизацію як про мистецтво: «Як скульптор із глини формує постать мистецького твору, так і священик, працею не менше мистецькою, у м’якому воску дитячої душі виробляє образ і подобу самого Ісуса Христа. Він неначе малює Христову ікону й, очевидно, чим більше в ту роботу вкладає старанності дбалости, мистецького знання... чим більше в ту роботу вкладає своєї молитви й жертви, тим вищим і ліпшим виходить мистецький твір його рук».

Наука і приклад праведного митрополита Андрея про катехизацію як дорогу постійного впровадження в таїнство Церкви, що розпочинається в дитячому віці, проте охоплює і молодь, і старших та не закінчується ніколи, є надзвичайно актуальними і в наш час.

«Обов’язковим елементом катехитизації вірних наших парафій є вивчення Катехизму УГКЦ «Христос - наша Пасха» - головного джерела для розуміння віри, молитви і життя нашої Церкви. Як і Святе Письмо, він має бути настільною книгою кожного члена парафіяльної спільноти, оскільки є цінною допомогою для правильного читання Божого Слова. Закликаю священнослужителів докласти зусиль, щоб у кожній громаді було забезпечено його пояснення», – закликав Глава Церкви священнослужителів.

За переконанням Блаженнішого Святослава, для покращення катехитичного служіння в парафії парох повинен дбати про катехитів, про їх постійну формацію, співпрацюючи з ними для добра вірних та всієї церковної спільноти.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next