АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ закликав українців відвідати крипту, в якій спочиває митрополит Андрей Шептицький

Субота, 01 листопада 2014, 21:21
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) звернувся до всього українського народу, до кожної віруючої християнської душі завітати до собору Святого Юра, що у Львові, і відвідати крипту, в якій спочиває митрополит Андрей Шептицький.

«Побудьте з ним. Відчуйте цей мир, якого так нам сьогодні бракує», - закликав Глава УГКЦ під час Богослужіння 1 листопада в соборі Святого Юра в 70-ті роковини смерті Митрополита.

Нагадаємо, у день відходу до вічності урочисто розпочався Рік митрополита Андрея Шептицького.

Верховний Архиєпископ зауважив, що протягом цього Року наша Церква хоче зробити все для того, щоб сучасний українець наново відкрив для себе постать митрополита Андрея.

Глава Церкви окремо звернувся до єпископів, священників, монахів і монахинь: «Зробімо митрополита Шептицького доступним для сучасного українця через наші молитви, через наші урочисті академії, публікації, конференції. Наново відкриймо для себе постать того, кого світ сьогодні знає як велетня Свято-Юрської гори», - закликав він духовенство.

Також Блаженніший закликав українців протягом Року вшанування прочитати лист митрополита Андрея, написаний під час Другої світової війни, - «Як будувати рідну хату». «Ми там знайдемо непересічні первомудрості й життєдайне слово, щоб зрозуміти, як нам сьогодні будувати, захищати, відбудовувати й розвивати вільну та незалежну Україну», - вважає архиєрей.

Крім того, попросив протягом того Року особливо молитися за прославу слуги Божого митрополита Андрея Шептицького: щодня хоча б по разу «Отче наш» і «Богородице Діво», щоб «цей скарб святості, який спочиває в особі слуги Божого митрополита Андрея, засяяв у всій своїй красі, повноті та істині на всю Церкву і на весь світ».

«Сьогодні ми урочисто визнаємо cлугу Божого митрополита Андрея нашим великим пастирем і учителем. І просимо його: владико Андрею, ти, що стоїш сьогодні перед Божим престолом, молися за Україну, молися за наш народ, молися за свою воскреслу Церкву, щоб Божий мир, який через тебе благословляв твій народ, був тим даром, який ти виблагаєш у Всевишнього для нашого народу», - сказав Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next