АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ закликав усіх припинити кровопролиття

Вівторок, 21 січня 2014, 20:33
Блаженніший Святослав звернувся до всіх представників українського народу припинити ескалацію насильства та кровопролиття.

«З великою тривогою і сумом спостерігаємо за подіями, які відбуваються в ці хвилини в місті Києві. Події, які розпочалися в надвечір’я свята Собору Івана Хрестителя, - події, які є нічим іншим, як ескалацією насильства та кровопролиттям. У зв’язку з цими надзвичайними обставинами хочу звернутися до всіх вірних нашої Церкви, до всього українського народу і всіх людей доброї волі: в ім’я Боже, зупиніть кровопролиття!» – закликає Предстоятель УГКЦ. (відео)

Він запевняє, що ніколи насилля не було способом будівництва вільної, незалежної держави, ніколи кровопролиття, коли ми піднімаємо руку брат на брата не зможе примирити сердець і запропонувати якийсь позитивний вихід із тих обставин, у яких ми опинилися.

Глава Церкви звернувся до всіх верств населення. Найперше – до української влади. «Прислухайтеся до свого народу, почуйте його. Не використовуйте проти нього насильства чи репресивних механізмів!» – сказав Блаженніший Святослав.

Звернувся до політичних діячів України: «Усвідомте відповідальність за майбутнє свого народу, відповідальність за заклики і кроки, які ви сьогодні пропонуєте!»

До представників громадянського суспільства, громадян, членів різних громадських організацій, зокрема до мітингувальників, які стоять на майданах: «Благаю вас, поверніться до мирного характеру протестів. Не дозволяймо, щоб емоції брали верх над нашим світлим розумом. Ані страх, ані агресія, ані озлоблення ніколи не були добрими порадниками, які могли б нам добре вирішити наше майбутнє!»

До тих, хто чинить судочинство в нашій державі – до українських суддів: «Прислухайтеся до голосу свого сумління, пам’ятайте, що справедливості без правди не буває. Запитайте себе, чому люди звертаються до вас «ваша честь». Ніколи не дозволяйте заплямувати вашої честі несправедливими рішеннями!»

Предстоятель звертається також до єпископату і духовенств УГКЦ: «У цей час особливо чувайте над душами повірених вам людей! Промовляйте слово миру до їхній сердець і умів! Проголошуйте Євангеліє Христового миру!»

Архиєрей закликав усіх до молитви за мир і спокій у нашій державі.

«Нехай Господь миру, Господь, який дарував нам свій мир, буде з усіма вами», – побажав він у цей надзвичайно непростий для України час.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next