АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ закликав вірних у день пам’яті рівноапостольного князя Володимира відновити свої хресні обіти

Вівторок, 26 липня 2016, 13:57
Закликаю всіх упродовж цього тижня, особливо 28 липня, у день Святого князя Володимира, прийти до наших храмів і за звичаєм відновити ті обіцянки, які ми через вуста наших хресних батьків дали в день нашого Хрещення.

Сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час Літургії 24 липня в Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Архиєрей відзначив, що щороку, коли ми святкуємо пам'ять рівноапостольних княгині Ольги та князя Володимира, то завжди відновлюємо хресні обіти.

«На запитання, чи ти відрікаєшся від сатани, і всіх ангелів його, і всього служіння його, і всієї сили його, ми є запрошені разом із нашими святими рівноапостольними княгинею Ольгою і князем Володимиром сказати: так, відрікаюся. А на запитання, чи поєднуєшся з Христом і обіцяєш служити Йому, ми запрошені сказати: так, я поєднався з Христом і готовий служити Йому», – сказав Предстоятель УГКЦ.

Див. до теми: Чин відновлення приречень у святому Хрещенні

«Тоді побачимо, – продовжив Блаженніший Святослав, – що підставою, глибинним фундаментом боротьби, яку сьогодні веде український народ, є ніщо інше, як глибока боротьба між добром і злом. Щоб мати силу вистояти і перемогти, щоб не дати злу заволодіти нашою землею, ми мусимо черпати сили з нашого Хрещення. І тоді благодать буде нашою перемогою над злом в особистому житті і в нашому сучасному історичному моменті».

Нагадаємо, Чин відновлення хресних обітів у день Святого рівноапостольного князя Володимира у 2006 році в Українській Греко-Католицькій Церкві запровадив тодішній Отець і Глава УГКЦ Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир. Відтоді щороку в усіх храмах в Україні та в усьому світі вірні після Літургії відновлюють свої хресні обіти.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next