АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Здійснилося пророче бачення Івана Павла ІІ щодо польсько-українського примирення»

Вівторок, 09 червня 2015, 12:30
Те, що відбувається в польсько-українських відносинах цими днями – величезне благословення від Бога і водночас здійснення пророчого бачення святого Івана Павла II щодо польсько-українського примирення. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді в Ченстохові.

Предстоятель Церкви відзначив, що він, як і його попередники кардинали Мирослав Іван Любачівський та Любомир Гузар, які також колись стояли на цьому місці, хотів би висловити свою подяку за всі прояви духовної підтримки й солідарності з українським народом, котру останнім часом проявляють ієрархи, духовенство та вірні Римо-Католицької Церкви в Польщі.

Зокрема, відзначив архиєрей, проявом близькості з нами є ініціатива спільноти отців паулінів, які на Ясній горі молилися до Матері Божої за мир в Україні.

«Останні драматичні події на Київському Майдані та на Донбасі, - наголосив Блаженніший Святослав, - не тільки ще більше поєднали поляків та українців, а й показали, наскільки ми потрібні одні одним, а також спонукають нас до подальших спільних дій».

«Доброта і співчуття,- вважає Глава Церкви, - які поляки проявляють до української спільноти, котра за останній рік зазнала стількох жертв і пережила величезні страждання унаслідок війни, є символічним завершенням процесу, що дістав новий імпульс у спільних деклараціях примирення, підписаних нашими єпископатами у 2005 і 2013 роках».

Саме тут, пригадав Предстоятель, на Ясній горі, у 1988 році Примас Юзеф Глемп від імені польського народу вітав кардинала Мирослава Івана Любачівського разом з єпископами з України у час, коли Українська Греко-Католицька Церква ще перебувала в підпіллі. «Саме сюди, у Ченстохову, у польську духовну столицю прийшли мої побратими, щоб узяти участь в ювілейних урочистостях Тисячоріччя Хрещення Київської Русі. І робилося це все з ініціативи харизматичного і великого Папи ХХ століття - святого Івана Павла II…» - розповів Блаженніший Святослав.

«Нехай всемилостивий Бог через заступництво святого Івана Павла II і заступництво Пресвятої Богородиці в її Ясногорському чудотворному образі допоможе польському та українському народам зміцнити взаємопримирення і добросусідство, щоб ми завжди змогли охоче і з задоволенням ділилися один з одним своїми духовними дарами на славу Божу!» - побажав Глава УГКЦ польському і українському народові.

Пригадуємо, що Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви 8-9 червня перебуває в Польщі з душпастирським візитом.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next