АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ здійснить робочий візит до Ватикану

Понеділок, 09 жовтня 2017, 11:31
9-12 жовтня Блаженніший Святослав перебуватиме у Ватикані для участі в пленарній сесії Конгрегації для Східних Церков з нагоди ювілею її 100-річчя та 25-річчя Кодексу канонів Східних Церков. У рамках свого візиту Глава УГКЦ разом з іншими Предстоятелями Східних Католицьких Церков зустрінеться із Святішим Отцем Франциском.

Зустріч Патріархів та Верховних Архиєпископів зі Святішим Отцем відбудеться у понеділок, 9 жовтня. На аудієнції з Папою Франциском Предстоятелі Східних Католицьких Церков матимуть нагоду розповісти Його Святості про ситуацію в їхніх Церквах та країнах походження.

У середу, 11 жовтня, члени пленарної сесії та працівники Конгрегації візьмуть участь у загальній аудієнції зі Святішим Отцем на площі Святого Петра у Ватикані.

У четвер, 12 жовтня, Глава УГКЦ співслужитиме Месу зі Святішим Отцем в базиліці Санта Марія Маджоре.

Окрім пленарної сесії Конгрегації для Східних Церков, Блаженніший Святослав також візьме участь у заходах з нагоди вручення нагороди примирення Капітули польсько-українського поєднання. Цьогорічними лауреатами стали Конгрегація для Східних Церков і редакція Ватиканського радіо (польська, українська та словацька секції). В урочистості також візьме участь кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації для Східних Церков.

Напередодні вручення нагород, 11 жовтня, о 08:30, відбудеться молитва на гробі св. папи Івана Павла ІІ у соборі Святого Петра у Ватикані, а о 12:00 у прес-центрі Ватиканського радіо заплановано прес-конференцію Глави УГКЦ разом з представником польського єпископату єпископом Кшиштофом Ніткєвічем.

Вручення нагород примирення відбудеться 12 жовтня о 18:30 в Українській папській колегії святого Йосафата (Passeggiata del Gianicolo, 7).

 

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next