АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав: «Життя нового єпископа буде сувоєм, на якому Бог писатиме історію спасіння українського народу»

Четвер, 07 квітня 2016, 15:11
Подібно, як свято Благовіщення має два виміри – небесний і земний, так само ці два виміри має й сьогоднішня єпископська хіротонія. Не дарма перед рукоположенням владика Володимир говорив, що таїнство його покликання є таємницею, яку він відкриватиме все своє життя. Чому? Бо Господь його вибрав як свого улюбленця і як свого завідателя благодаті ще перед сотворенням світу. Ми про це не знали. А довідалися лише тепер.

Сказав під час проповіді Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав у день свята Благовіщення з нагоди єпископської хіротонії владики Володимира (Груци), Єпископа-помічника Львівської архиєпархії УГКЦ, 7 квітня в архикатедральному соборі Святого Юра.

Далі Предстоятель Церкви додав, що об’явлення цієї Божої таємниці – покликання і вибрання для єпископського служіння, було б неможливим без згоди обраної людини, яка повинна прийняти це таїнство. «Сьогодні владика Володимир став учасником повноти Христового священства. Його особисте життя тепер буде тим сувоєм, на якому Господь писатиме, як у священній книзі, історію спасіння українського народу», - продовжив Глава УГКЦ.

За словами проповідника, і сьогодні триває історія спасіння людства: «Бо Господь посилає нам вже не ангела, а єпископа, повного Духа Святого».

Зазвичай говорять, що єпископ має виконати три завдання: освячувати Божий люд, навчати його словом Божественного Євангелія  і керувати ним. «Тепер, владико Володимире, маєш роздати людям Божу благодать, яку отримав нині, а також навчати, просвіщати Божий люд словом Божественної істини. Дякуємо вам за ваше ‘‘так’’ Богові і за те, що ви, як справжній редемпторист, для якого Діва Марія є взірцем життя, навчені нею кажете Богові: ‘‘Нехай станеться мені за Твоїм словом’’», - звернувся до нового єпископа Блаженніший Святослав.

Додамо, участь в Богослужінні взяли члени Синоду Єпископів УГКЦ, владика Мілан (Шашік), єпископ Мукачівської ГКЦ, та владики РКЦ в Україні.

Пригадуємо, що 14 січня 2016 року у Ватикані Папа Франциск дав свою згоду на канонічне обрання Синодом Єпископів УГКЦ о. Володимира Груци, ЧНІ, вчителя новиків у Львівській провінції Згромадження Найсвятішого Ізбавителя, Єпископом-помічником Львівської архиєпархії УГКЦ із титулярним осідком Баганни (Dioecesis Bahannensis).

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next