АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Жива парафія – це обличчя Церкви, яку ми покажемо світу у 2020 році»

П'ятниця, 21 серпня 2015, 13:22
Коли наші єпископи почали вдивлятися в майбутнє своєї Церкви, то одразу шукали відповідь на запитання: якою ми хочемо побачити УГКЦ у 2020 році? Тоді ж ми спонтанно усвідомили, що це має бути жива парафія, яка є місцем і часом зустрічі з живим Богом. Але що таке жива парафія, які її ознаки?

Такі запитання ставить Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, у своєму інтерв’ю для фільму «Обличчя живої Церкви», над яким працює творча група «Живого.ТБ». Прем’єрний показ фільму заплановано на 26 серпня, другий день роботи VI сесії Патріаршого Собору УГКЦ.

Нагадаємо, що 25 - 27 серпня в Івано-Франківську проходитиме VI сесія Патріаршого Собору Української Греко-Католицької Церкви, тема якого якраз і буде «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

Блаженніший Святослав пояснив, що йдеться про обличчя Церкви, яку «ми хочемо показати світу у 2020 році»: «І тоді ми, подібно як добрий маляр починає викристалізовувати певні риси обличчя особи, яку хоче зобразити, визначали риси того, що ми називаємо живою парафією».

Ішлося передусім про живий провід, бо як немає живого священика, то немає живої парафії; про Літургію; передавання віри (катехизацію); про здатність творити спільноту; про необхідність служіння та про місійний дух у парафії.  

Як зазначив Блаженніший Святослав, «окреслюючи основні напрямки розвитку Церкви в цьому стратегічному плані, ми відкриті на те, що Господь поставить свої корективи, бо Церква – Тіло Христове, а не людська установа, яка має план свого стратегічного розвитку.

«Останнє слово в житті Церкви завжди є за Христом, який є її Головою. Він є Нареченим усієї церковної спільноти, яка є Його невістою», – пояснив він.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next