АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ зустрівся із Президентом Конференції Єпископів Іспанії

Неділя, 12 липня 2015, 15:36
У рамках офіційного пастирського візиту Блаженніший Святослав зустрівся з кардиналом Рікардо Бласкесом Пересом (Ricardo Blázquez Pérez). Зустріч відбулася в Мадриді 11 липня в приміщенні Єпископської конференції.

Главу УГКЦ супроводили владика Діонісій та о. Іван Липка, а Президента Конференції - священик Ісмаель Рохо.

Після привітань і представлень співрозмовників та обміну дарами Блаженніший Святослав ствердив, що це перша в історії зустріч Президента Конференції Єпископів Іспанії  з Главою УГКЦ.  Хоча він, будучи ще священиком,  на прохання Блаженнішого Любомира (Гузара) вже два рази приїжджав до Мадрида, щоб вивчати ситуацію українців в Іспанії.

Кардинал Рікардо висловив готовність і відкритість католицького єпископату Іспанії і надалі робити все для того, щоб українці греко-католики були забезпечені належною пастирською опікою, а також своє прагнення розвивати співпрацю з Українською Греко-Католицькою Церквою, включно зі створенням відповідних структур цієї Церкви свого права.

Прес-служба УГКЦ в Іспанії

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next