АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ зустрівся з мером Києва. Говорили про скандальну забудову біля Патріаршого собору

Вівторок, 27 вересня 2016, 11:25
26 вересня 2016 року Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, зустрівся із міським головою Києва – Віталієм Кличком. Під час зустрічі обговорили шляхи вирішення проблем, пов’язаних зі скандальною забудовою Сонячної Рів’єри поряд із Патріаршим собором УГКЦ.

У зустрічі взяли участь: Спасибко Олександр Валерійович (директор Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА), Свістунов Олександр Вікторович (в.о. директора Департаменту містобудування та архітектури, перший заступник директора Департаменту – начальник управління регулювання забудови міста КМДА), владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії.

Пан Віталій Кличко  репрезентував  компромісний, з точки зору забудовника, варіант  завершення будівництва двох будівель (що знаходяться в межах прибережних захисних смуг) з облаштуванням ландшафтного парку на всій іншій території цієї земельної ділянки.  Поінформував про нові виклики, пов’язані з проведенням пісенного фестивалю Євробачення'2017 у травні наступного року, зокрема необхідністю в дуже стислі строки облаштувати  територію до фестивалю. Також  акцентував увагу на неприпустимості фізичного протистояння, пов’язаного з цією забудовою.

Блаженніший Святослав зі свого боку наголосив на необхідності відкритого діалогу із залученням всіх зацікавлених  стосовно  використання  території  довкола Патріаршого собору, виходячи з вимог законодавства та принципу добросусідства.     

Також Глава УГКЦ звернув увагу, що  позиція Церкви в ситуації, що склалася з незаконним будівництвом поблизу Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві, залишається незмінною та оприлюднена на офіційному сайті http://ugcc.kiev.ua.

Крім цього, виходячи з міжнародного  резонансу, якого набула ця незаконна забудова, він закликав до виваженого підходу у прийнятті рішень, пов’язаних із цією проблемою. Блаженніший Святослав запевнив, що Церква, яка є невід’ємною частиною місцевої громади, наполягає на законності і прозорості у прийнятті цього рішення, відкидає будь-які корупційні дії, пов’язані з незаконним будівництвом та виступає за усунення причини для протистояння.

Повідомив Олег Яким’як

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next