АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ зустрівся із українською молоддю у Польщі

Неділя, 03 червня 2018, 06:21
У суботу, 2 червня 2018 року, у катедральному соборі Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Вроцлавсько-Гданської єпархії відбулася зустріч Постійного Синоду УГКЦ з молоддю.

На початку зустрічі Молебень до Пресвятої Богородиці очолив владика Володимир (Ющак), Правлячий єпископ Вроцлавсько-Гданської єпархії. Відтак відбулася щира невимушена бесіда Отця і Глави УГКЦ з молоддю, в ході якої Блаженніший Святослав відповів на численні запитання молодих людей, чисельно присутніх у катедральному соборі.

Він, зокрема, закликав їх бути собою, залишитися вірними своїм духовним і національним корінням. «З досвіду нашої діаспори можна сказати, що залишається собою тільки той, хто був у Церкві», - зазначив Блаженніший Святослав. Інші, на його думку, «загубилися внаслідок швидких асиміляційних процесів».

Отець і Глава УГКЦ наголосив на важливості навчати своїх дітей української мови і передавати святу віру, бо це допоможе залишитися їм зі своїм корінням.

Оскільки в Польщі поширене явище мішаних міжнаціональних подружжів, Блаженніший Святослав просив українців не тільки зберегти свою віру і культуру, а й ділитися своїм духовним багатством з іншими людьми. 

На завершення архиєрей закликав молодь в усіх обставинах життя шукати Бога, особливо у важкі моменти самотності, духовного пригноблення і різного роду труднощів.

Серед молоді та парафіян катедрального собору, які промовляли, особливо глибоке враження у присутніх створило свідчення п. Наталії, переселенки з Луганщини, яка розповіла про свій шлях до Бога та як вона віднайшла свою національну та християнську ідентичність завдяки зустрічі з Греко-Католицькою Церквою в Україні. Перебуваючи у Вроцлаві, вона продовжує свій духовний досвід вже як активна парафіянка нашої місцевої громади.

Департамент інформації УГКЦ

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next