АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ зустрівся з конгресменом США Джимом Слеттері

П'ятниця, 21 травня 2021, 17:29
Сьогодні, 21 травня 2021 року, в резиденції Глави УГКЦ в Києві відбулася зустріч Блаженнішого Святослава з відомим американським політиком, конгресменом США шести скликань, почесним президентом Асоціації американських конгресменів Джимом Слеттері.

Під час зустрічі було обговорено низку тем, пов’язаних із сучасною ситуацією протидії коронавірусній загрозі. Сторони проаналізували відповіді на пандемію різних країн світу, обговоривши, зокрема, ефективність задоволення духовних потреб вірних. Конгресмену було також представлено суспільну ситуацію в Україні.

Як співорганізатор Президентського національного молитовного сніданку США та координатор групи з міжконфесійного діалогу і примирення, пан Слеттері цікавився станом міжконфесійного діалогу в Україні. Блаженніший Святослав, Головуючий у ВРЦіРО, докладно охарактеризував цю сферу суспільно-духовного життя та розповів про досягнення Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій у цьому контексті.

Багато часу сторони присвятили обговоренню питань духовно-морального змісту: збереження традиційних сімейних цінностей, захисту людського життя, мирного співжиття між народами в дусі взаємної поваги.

Слід зазначити, що протягом останніх 17 років Джим Слеттері багато допомагає Україні в залученні інвестицій у регіони, отриманні технічної та фінансової допомоги від США, просуванні інтересів країни в Конгресі США та збереженні України на порядку денному США.

У зустрічі також взяли участь: Павло Унгурян, народний депутат України VI та VIII скликань, координатор Руху молитовних сніданків в Україні, Майкл Жовнір, координатор української делегації на Президентський національний молитовний сніданок США, та митр. прот. Олекса Петрів, керівник Департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ в Україні.

На завершення зустрічі Отець і Глава УГКЦ подарував гостям пам’ятні подарунки.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next