АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ зустрівся з послом Німеччини в Україні

Середа, 24 лютого 2021, 16:33
Сьогодні, 24 лютого, в Києві Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, зустрівся з послом Німеччини в Україні пані Анкою Фельдгузен. Зустріч ввічливості відбулася на прохання пані посла.

Під час розмови сторони обговорили сучасну релігійну і суспільну ситуацію в Україні. Блаженніший Святослав, головуючий у Всеукраїнській раді Церков і релігійних організацій, представив свою думку щодо суспільно-релігійного життя в Україні і розповів про останні зустрічі Ради Церков з послами країн «Великої сімки», зокрема Канади.

«В центрі душпастирської уваги УГКЦ стоїть протидія домашньому насильству. Ця тема буде темою наступного Синоду Єпископів УГКЦ в Україні. Відчуваємо, що це гостра проблема, яка ставить під загрозу інститут сім’ї в Україні. Ми хочемо бути тими, хто захищає перед державою потреби сім’ї, і активно протидіяти домашньому насильству на парафіяльних рівнях», – наголосив Предстоятель УГКЦ.

Крім цього, Глава Церкви обговорив з пані Анкою Фельдгузен кроки співпраці ВРЦіРО з Німеччиною. У контексті розмови було пригадано візит до Берліна і відзначено його важливість, як для німецького політикуму, так і для Ради Церков.

Пані посол поцікавилася життям і становищем УГКЦ в Німеччині. Зокрема було згадано про призначення нового апостольського екзарха для українців-греко-католиків в Німеччині та Скандинавії.

Сторони обговорили і питання міжцерковних стосунків. Блаженніший Святослав задекларував, що в екуменічній відкритості до інших Церков УГКЦ вбачає важливу складову своєї діяльності, і зауважив, що у ВРЦіРО всі Церкви працюють разом в ім’я спільного блага.

Важливою темою сьогоднішньої розмови Глави УГКЦ з послом Німеччини стало питання наступної зустрічі ВРЦіРО з послами країн «Великої сімки», центральною темою якої передбачено тему справедливості як певної засади реформи судочинства в Україні.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next