АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ зустрівся з Прем’єр-міністром України

Середа, 18 травня 2022, 15:12
18 травня 2022 року в патріаршому центрі УГКЦ у Києві відбулася зустріч Блаженнішого Святослава з Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем на прохання останнього. Прем'єр-міністр приїхав до Патріаршого собору, щоб особисто привітати Главу УГКЦ з днем народження. 5 травня Прем'єр-міністр привітав Предстоятеля УГКЦ своїм листом, а сьогодні зміг це зробити безпосередньо.

Прем’єр-міністр подарував Главі УГКЦ особливий мистецький подарунок - триптих картин, які творять серію «Писанки». На створення серії майстриню-художницю народного ткацтва Ірину Нявчук надихнули історії жінок, які рятувалися від війни.

Під час розмови п. Шмигаль, пригадуючи їхню попередню зустріч, яка відбулася ще під час активних бойових дій на околицях Києва, подякував Блаженнішому Святославу, що вони тоді були разом.

Говорили про виклики, які тепер стоять перед українським суспільством, зокрема в гуманітарній сфері. Проаналізували труднощі, що виникають через внутрішні міграційні процеси і вимушених переселенців, які опинилися за кордонами України.

Домовилися координувати зусилля Церкви і Держави, щоб якнайкраще послужити всім потребуючим.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next