АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ зустрівся з Президентом України

Субота, 28 лютого 2015, 23:40
Сьогодні, 28 лютого, на прохання Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, відбулася його зустріч із Президентом України Петром Порошенком. Одною з головних причин зустрічі було питання можливого візиту в Україну Святішого Отця Франциска, Папи Римського.

Як відомо, під час прощі єпископів УГКЦ до Апостольської Столиці, яка відбулася 16 - 21 лютого цього року, Блаженніший Святослав офіційно запросив Папу Франциска відвідати нашу країну. «Ми принесли до Вас глибоке бажання нашого серця, яке перемінилося в молитву. Представляємо Вам запрошення з боку християн католиків і православних та всіх людей доброї волі відвідати Україну, коли випаде слушна нагода!» – сказав тоді Глава УГКЦ.

Своє запрошення відвідати Україну Папі передав також Президент нашої країни. «Тепер потрібно чекати на офіційну відповідь Апостольської Столиці», – зазначив у розмові з Президентом Блаженніший Святослав.

Під час діалогу з Предстоятелем УГКЦ Петро Порошенко високо оцінив позицію Української Греко-Католицької Церкви та дії її представників як під час Революції гідності, так і під час проведення Антитерористичної операції. Ішлося про важливе служіння військових капеланів, різні соціальні ініціативи, які відбуваються як на рівні окремих єпархій, так і на рівні всієї Церкви.

У свою чергу Блаженніший Святослав розповів про кроки, які робить УГКЦ на міжнародному рівні задля поширення правди про те, що відбувається на Сході України. Зокрема, він поінформував Президента про зустрічі з очільниками різних конгрегацій Ватиканської курії, які відбулися під час візиту «Аd limina Apostolorum».

Глава УГКЦ представив позицію нашої Церкви під час проведення АТО. Вона викладена у Зверненні Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства до священиків УГКЦ про душпастирство в умовах війни. Тези документа написані у світлі Божого Слова та соціального вчення Католицької Церкви. Текст цього звернення Блаженніший Святослав передав Президенту України.

Крім того, Предстоятель УГКЦ розповів про соціальне служіння для вимушених переселенців, яке від імені нашої Церкви здійснює Карітас України. Соціальні працівники щодня надають допомогу близько сорока тисячам потребуючих.

На завершення зустрічі сторони констатували необхідність докладання всіх зусиль до того, щоб в Україні настав тривалий правдивий мир.

Фото з архіву

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next