АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ зустрівся з богопосвяченими особами Київської архиєпархії

П'ятниця, 17 лютого 2017, 08:25
«Багато можна нарікати на темряву, але краще засвітити бодай одну свічу», - такими словами Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав промовляв у Патріаршому соборі Воскресіння Христового до всіх присутніх, які з нагоди свята Стрітення Господнього прийшли до храму. Проте до богопосвячених осіб, для яких цей день є святом особистої зустрічі та посвяти себе Господу Богу, Блаженніший Святослав звернувся так: «Запаліть своїм світлом світильник кожного людського серця, запаліть тисячі сердець!». Про це повідомляє с. Василія Гальцова, ЧСВВ, помічник синкела у справах монашества Київської архиєпархії УГКЦ.

Цього дня після Архиєрейської Божественної Літургії Блаженніший Святослав особисто зустрівся з богопосвяченими особами Київської архиєпархії УГКЦ, а також Києво-Житомирської дієцезії РКЦ.

«Як Христос "на самоті пояснював усе своїм учням", так і Блаженніший Святослав, - зауважила сестра Василія, - в родинному колі ділився з монахами та монахинями своїми думками та сподіваннями. Блаженніший Святослав давав усім нам корисні поради стосовно праці з людьми в Центральній Україні».

Богопосвячені особи мали нагоду особисто звернутися до Предстоятеля УГКЦ. Вислухавши представників кожної монашої спільноти, Його Блаженство подякував отцям, братам і сестрам різних чинів і згромаджень за ревне служіння. Під час розмови Патріарх висловив також надію на перенесення провінційних монаших осідків до столиці України. Окрім цього, він закликав до віднайдення історичних пам’яток та слідів присутності греко-католицьких монастирів на території Київської архиєпархії.

Заключним акордом святкування Дня богопосвяченого життя стала доповідь відомого доктора біблійного богослов'я, о. Романа Лаби, OSPPE. Зануривши слухачів у глибокі роздуми над біблійними текстами, о. Роман яскраво показав, у чому полягає високий ідеал монашества, тобто, за Його словами,  зрілого християнства.

«Щира подяка о. Ніканору Лоїку, синкелу у справах монашества Київської архиєпархії УГКЦ, за організацію святкування. Нехай Господь Бог, який у своєму великому милосерді прагне спасіння кожної людини, подарує нашому народу нові ревні покликання до богопосвяченого життя. Бо "жнива великі, та робітників мало"», - висловилася сестра Василія.

Прес-служба Київської архиєпрахії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next