АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ зустрівся з міністром культури України

П'ятниця, 17 січня 2014, 17:49
У п’ятницю, 17 січня 2014 року, на прохання Міністерства культури України відбулася зустріч Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, з міністром культури України Леонідом Михайловичем Новохатьком.

Під час зустрічі було надано додаткові роз’яснення з приводу листа Міністерства культури від 3 січня 2014 року. Зокрема, було стверджено, що Міністерство не має на меті чинити жодного тиску на УГКЦ з приводу присутності священнослужителів на Майдані Незалежності чи подавати судові позови щодо припинення діяльності релігійних організацій Української Греко-Католицької Церкви.

У розмові було позитивно оцінено миротворчу роль духовенства різних конфесій, у тому числі УГКЦ, для недопущення провокацій і насильства під час мирних протестів, що відбуваються впродовж останніх місяців, зокрема в м. Києві.

Зі свого боку Блаженніший Святослав висловив сподівання, що органам державної влади, зокрема тим, завданням яких є послужити народові у забезпеченні його права на релігійну свободу в Україні, вистачить мудрості для того, щоб не переносити сучасну суспільно-політичну кризу ще й на релігійне середовище.

Сторони визнали позитивними сигналами релігійній спільноті останні заяви представників державної влади про недопустимість заборони молитися людям там, де вони фізично перебувають.  

На зустрічі також були присутні Михайло Іванович Мошкола, голова Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України, та митрофорний протоєрей Олекса Петрів, керівник Департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ в Україні. 

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next