АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ зустрівся з міністром з питань стратегічних галузей промисловості України

Середа, 23 вересня 2020, 10:49
Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, в адміністративному будинку Патріаршого центру УГКЦ зустрівся з віцепрем’єр-міністром України, міністром з питань стратегічних галузей промисловості України Олегом Уруським на його прохання.

Під час зустрічі міністр розповів про плани розбудови нового міністерства, яке має відповідати за стратегічний напрямок розвитку промисловості України, а також про основні принципи, на яких, на його думку, необхідно розвивати обороноздатність України.

У розмові пан Уруський засвідчив свою повагу до Української Греко-Католицької Церкви і до її ролі у суспільстві, зокрема в той час, коли Україна була безборонною перед ворогом у 2013 році. Тоді громадянське суспільство стало на захист України. Натомість сьогодні, за його словами, держава повинна все зробити, щоб обороноздатність України зростала.

Зі свого боку Блаженніший Святослав подякував міністру з питань стратегічних галузей промисловості України за візит та знайомство. Предстоятель УГКЦ представив йому основні моральні засади вчення Церкви щодо обов’язку громадянина захищати свою державу, а відтак звернув увагу на певні правила відношення християн до зброї як такої.

«Важливо збудувати Українську державу європейського зразка, яка б відповідала копенгагенським критеріям і була здатна не просто себе оборонити, а й зростати, розвиватися і бути гідним партнером для європейських країн. Очевидно, це та держава, яка стратегічно обрала свій напрямок розвитку і вертається в сім’ю європейських народів», ‒ переконаний Глава УГКЦ.

Сторони погодилися, що спілкування та розвиток комунікації між органами державної влади і громадянського суспільства, яким, зокрема, є Церква, дуже важливі для того, щоб стратегічні напрямки трансформації України в європейську державу справді були спільним народним і загальнонаціональним проєктом.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next