АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ зустрівся з новообраним ігуменом Свято-Успенської Унівської лаври

Четвер, 02 липня 2020, 16:29
Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, зустрівся із новообраним ігуменом та намісником Свято-Успенської Унівської Лаври Студійського уставу УГКЦ.

У такий спосіб отець-ігумен Йона Максім здійснив візит вдячності та ввічливості до Глави Церкви як до батька, який безпосередньо дбає про добро спільноти.

Під час розмови ієрм. Йона Максім розповів Главі Церкви про перебіг виборчої капітули і подякував йому за затверджений вибір.

У розмові вони обговорили основні труднощі студитів, а також становище спільноти і бачення новим ігуменом перспективи розвитку студійського монашества.

Під час зустрічі обговорили ідею студійського монашества, яку обновив у нашій Церкві митрополит Андрей Шептицький. Окремо торкнулися теми формації.

«Для нас у Києві було дуже важливим фактом, що спільнота монахів вирішила посилати на навчання студитів саме до Київської Трьохсвятительської духовної семінарії», - наголосив Глава Церкви.

Важливою темою для обговорення стала тема розвитку Обухівської студійської обителі святого Антонія і її важливої  ролі в житті Київської архиєпархії і взагалі у відновленні УГКЦ у Центральній Україні.

Блаженніший Святослав запевнив отця-ігумена у своїй увазі і опіці над Студійським монашеством.

«Для Глави Церкви, починаючи від митрополита Андрея Шептицького, потім для патріарха Йосифа і згодом для Блаженнішого Любомира студійське монашество завжди було точкою опори. Я сподіваюся, що в такій співпраці ми зможемо, з одного боку, одні одним належно послужити, а з іншого монахи-студити будуть відчувати ті очікування, які сьогодні Церква має до них», - додав на завершення Предстоятель УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next