АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ зустрівся з очільниками Державного секретаріату Апостольської столиці

Вівторок, 03 липня 2018, 20:33
Під час робочого візиту до Апостольської столиці 2–3 липня Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, зустрівся з кардиналом П’єтро Пароліном, Державним секретарем Апостольської столиці, й архиєпископом Поль Річардом Галлагером, відповідальним за міждержавні відносини. Зустріч відбулася на прохання Глави УГКЦ.

Під час зустрічей сторони обговорили суспільно-політичну ситуацію та міжцерковні відносини в Україні. Окрему увагу було присвячено ролі та місії УГКЦ у побудові справедливого суспільства та її участі в житті громадянського суспільства в Україні.

Блаженніший Святослав ще раз засвідчив позицію УГКЦ щодо переговорів, які ведуться між Православними Церквами та Константинопольським Патріархатом у справі зцілення поділів і міжнародного визнання українського православ’я. Зокрема було обговорено роль Української держави в цьому процесі та наслідки для душпастирського служіння УГКЦ.

Кардинал Паролін запевнив повну підтримку для УГКЦ збоку Апостольської столиці та висловив вдячність за євангельську турботу у збереженні і свідченні єдності Христової Церкви довкола служіння наступника апостола Петра.

фото з архіву

Секретаріат Глави УГКЦ у Римі


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next