АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ зустрівся з Послом Японії

Вівторок, 18 листопада 2014, 16:59
18 листопада 2014 року Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, зустрівся з п. Шігекі Сумі, Надзвичайним і Повноважним послом Японії в Україні, на його прохання.

Посол Японії відзначив важливу роль УГКЦ під час останніх історичних подій в Україні та цікавився історією нашої Церкви. Крім того, сторони обговорили стан релігійної свободи в Україні, а зокрема на території анексованого Криму та на Донбасі.

Пан Шігекі висловив солідарність японського народу з Україною, яка цими днями відстоює свою незалежність, та Українською Греко-Католицькою Церквою, котра зазнає переслідувань на окупованих територіях.

Він також розповів про фінансову допомогу, яку виділив уряд Японії для відновлення соціальної інфраструктури Донбасу.

Блаженніший Святослав подякував за зустріч та за високу оцінку, яку дав Посол Японії Українській Греко-Католицькій Церкві. «Хочу також подякувати за те, що ваша країна в ці трагічні дні боротьби нашого народу за свою свободу і незалежність не тільки говорить про Україну, але реально і конкретно нам допомагає», − зазначив Глава УГКЦ.

На завершення зустрічі сторони обмінялися пам’ятними подарунками.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next