АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ зустрівся зі скульпторами іконостаса Патріаршого собору

Четвер, 18 червня 2020, 10:41
16 червня 2020 року в резиденції Блаженнішого Святослава відбулася робоча зустріч щодо початкових робіт над іконостасом Патріаршого собору.

У зустрічі взяли участь: Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, Василь Букатюк, директор Будівельної дирекції при Патріархові УГКЦ, та автори проєкту майбутнього іконостаса на чолі з Орестом Дзиндрою.

Як було зазначено раніше, концепція оздоблення внутрішнього простору храму передбачає домінування білого кольору, що символічно відтворює неземне світло найважливішої євангельської події, якій він присвячений, – світло Воскресіння Христового.

Під час зустрічі сторони говорили про початкові роботи, які незабаром розпочнуть виконувати в Патріаршому соборі. Так, автори проєкту іконостаса розповіли про нові напрацювання, які було зроблено впродовж минулих місяців. Значну увагу було присвячено каркасу металевих конструкцій, на яких буде змонтовано іконостас. А Блаженніший Святослав поділився думками щодо дальших ремонтно-оздоблювальних робіт у головному храмі УГКЦ.

Владика Йосиф Мілян, голова наглядової ради будівництва Патріаршого центру УГКЦ, висловився так: «Ми розпочали інтенсивну працю над спорудженням іконостаса до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві. Над цим працює ціла команда митців – різьбярів по каменю та по дереву, а також іконописців, які наповнять цей іконостас святими іконами. Сьогодні анонсуємо, що ми розпочали інтенсивні та практичні роботи над спорудженням іконостаса. Це буде грандіозна праця, яка потребує залучення великих коштів. Тому прохаю всіх долучитися до цієї доброї та благої справи. Хтось матеріально, хтось молитвою та добрим словом. За це вам дякуємо! Будемо просити Господа Бога, щоб благословив добру, навіть найскромнішу, вашу пожертву», – наголосив архиєрей.

Також владика Йосиф додав, що іконостас собору споруджується лише раз і на віки. Цей собор на лівому березі Дніпра прославлятиме Господа Бога впродовж багатьох століть, а імена всіх жертводавців будуть завжди згадуватися в молитвах духовенства.

Сьогодні перед нами стоїть нелегке завдання – оздоблення Патріаршого собору. Самотужки парафії Патріаршого собору це буде зробити важко, тому звертаємося до всіх людей доброї волі внести свою лепту у спорудження іконостаса.

Рахунок для пожертв на іконостас:

Релігійне управління екзархії Української Греко-Католицької Церкви
ЄДРПОУ – 21655633
АТ “Кредобанк 325365
UA873253650000002600502298233

 

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next