АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ зустрівся із заступницею міністра охорони здоров'я України

Вівторок, 23 березня 2021, 15:26
Сьогодні, 23 березня 2021 року, у Києві Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, зустрівся із заступницею міністра охорони здоров'я України пані Іриною Микичак. Зустріч відбулася на прохання пані Ірини.

Під час зустрічі Предстоятель УГКЦ від імені Української Греко-Католицької Церкви подякував лікарям за їхню мужню працю, відвагу і професійність, а також за те, що в контексті нової хвилі пандемії вони роблять все для того, щоб зберегти людські життя.

Глава Церкви розповів заступниці міністра, що минулої суботи наша Церква молилася за жертв пандемії. «Під час всецерковної молитви за жертв пандемії ми, зокрема, молилися за лікарів, які віддали своє життя в боротьбі з коронавірусом»,  наголосив він.

Під час розмови було обговорено питання вакцинації, зокрема вакцинації духовенства. Отець і Глава УГКЦ подякував за можливість духовенству вакцинуватися залишковою дозою вакцини. Також він засвідчив позицію УГКЦ щодо вакцинації і прокоментував позицію Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій. «Вакцинація має бути добровільною, доступною і безпечною. Немає жодних релігійних підстав, щоб відмовлятися від вакцинації», – наголосив Глава Церкви. 

Сторони проговорили співпрацю Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій з Міністерством охорони здоров’я, зокрема питання функціонування громадської ради при Міністерстві, яка повинна складатися з представників ВРЦіРО. В контексті праці цієї ради було обговорено питання медичного капеланства. Блаженніший Святослав також подякував пані Ірині Микичак за добру співпрацю між УГКЦ і МОЗ, зокрема за плідні контакти між Антикризовим центром Патріаршої курії і Комісією УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я та українським Міністерством охорони здоров'я.

На завершення розмови сторони обмінялися думками про роль і місце Церков у творенні культури здоров’я в умовах пандемії, а також про те, яким чином Церкви повинні виконати свою просвітницьку місію в запобіганні поширенню хвороби і допомозі людям гідно пережити важкий період пандемії.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next